Elő a ruhatáratokkal! Meséljetek egymásnak ruhasztorit! Melyik darab fontos számodra és miért? Az is lehetséges, hogy semelyik, egyáltalán nem érdekel az öltözködés, csak a sötétben kikapsz valamit a szekrényből… ennek is van üzenete. 🙂
Mi számodra a kényelmes, miben hozol kompromisszumokat? Szeretsz-e rendesen felöltözni, sőt kiöltözni? Van-e vasárnapi, ünnepi, munkahelyi, otthoni viseleted? Hogy állsz a ruhavásárlással, irtózol tőle, vagy alig tudod leállítani magad… vajon miért? Őrizgeted a kinőtt érettségi öltönyödet, egy felmenőd ruhadarabját…?
Ha már feltúrtátok a ruhatáratokat, érdemes kiszortírozni: Mi az ami marad, használható, amihez igazából csak érzelmek kötnek, de már nem használod, amit megvettél, de minek…?
A fölösleges ruháktól, táskáktól, bizsuktól szabaduljatok meg! Keressetek adományboltot a környéketeken, ezzel mindenki csak nyer!
Tipp gyerekeseknek: Nevelési szempontból is jó ötlet a közös szortírozás, másnak adományozás. Jó móka anya-apa ruháiba öltözködni… A bizsuidra lehet lecsapnak majd! 🙂